اثر لیدن فراست یا جوش فیلم پدیدهای است که وقتی یک مایع در ناحیه ای قرار بگیرد که دمای آن بسیار بیشتر از نقطه جوش مایع باشد ،اتفاق میافتد. در این حالت مایع بخار می شود و در این هنگام لایهای از بخار مایع دور مایع را فرا میگیرد. در این حالت ، کم بودن رسانایی گرمایی گاز، مانع از جوشش سریع مایع می شود .به بیان ساده تر اگر مایع بین دو سطح قرار داشته باشد مانع از انتقال سریع حرارت از سطح داغ به سطح دیگر می شود. معمولا اگر توجه کرده باشیم هنگام پخت و پز شاهد این پدیده خواهیم بود. اگر دمای ماهیتابه بیشتر از نقطه لایدنفراست، که تقریباً ۱۹۳ درجه سلسیوس (۳۷۹ درجه فارنهایت) برای آب است، باشد این پدیده رخ میدهد. همچنین این پدیده باعث عدم تبخیر سریع نیتروژن مایع ،بعد از ریختن روی زمین می شود. این پدیده به نام یوهان گوتلب لیدن فراست نامگذاری شدهاست. او در سال ۱۷۵۶ این پدیده را مطرح کرد.
این موارد را هم ببینید
گلوئون یک «چسب» کوانتومی
ذرات گلوئون حامل نیروی هستهای قوی هستند که بنیان ماده باریونی را به هم میچسبانند. ...
کتاب فراتر از این کره خاکی
https://s26.picofile.com/file/8458785118/%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AA%D8%B1_%D8%A7%D8%B2_%DA%A9%D8%B1%D9%87_%D8%AE%D8%A7%DA%A9%DB%8C.pdf.html کتاب: فراتر از این کره خاکی کیهان شناسی گرد آوری: سمانه معزی فهرست: منظومه ...