به زبان ساده، سیارک تروجان یا فقط تروجان نامیده میشوند، گروه بزرگی از سیارکها هستند که در همان مدار گردش سیاره به دور خورشید قرار دارند و از این نظر با این سیاره هممدار هستند. تروجانها اجرامی هستند که در مداری مشترک با یک سیاره قرار دارند و در اطراف یکی از دو ناحیهی تعادل گرانشی در امتداد مدار سیاره که یه نقاط لاگرانژی معروف هستند، خوشهبندی شدهاند.
دانشمندان وجود سیارک تروجان عظیم در مدار زمین به دور خورشید را تأیید کردند که میتواند منبعی غنی از مواد معدنی و بازگوکنندهی اسرار اولیهی منظومهی شمسی باشد.
با کمک چندین تلسکوپ زمینی، ستارهشناسان موفق شدند وجود دومین سیارک تروجان شناخته شدهی زمین را تأیید کنند و دریافتند که این جرم بسیار بزرگتر از سیارک اولیه است. یک تروجان زمین، سیارکی است که جلوتر یا عقبتر از زمین قرار دارد و در همان مداری که زمین میپیماید به دور خورشید میگردد.
در منظومهی شمسی چندین سیاره سیارکهای تروجان دارند، از جمله مشتری بیش از ۵۰۰۰ سیارک تروجان شناخته شده دارد. این سیارکها بهعنوان فسیلهای منظومهی شمسی شناخته میشوند و دارای اطلاعات ارزشمندی از زمان شکلگیری منظومهی ما هستند. سیارههای ناهید، مریخ، اورانوس و نپتون هم سیارک های تروجان دارد.